Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алгерсуари прави една година във Ф1

Алгерсуари прави една година във Ф1

52
0

Точно преди година Хайме Алгерсуари замени Себастиен Бурде в кокпита на Торо Росо за състезанието за голямата награда на Унгария.

Тогава той бе на 19 години и целеше единствено да завърши състезанието. Сега отново е време за надпреварата на Хунгароринг, но Алгерсуари вече има година зад гърба си във Ф1 и затова този път целите му са доста по-различни.

„Миналата година в Гран при на Унгария бе дебютът ми във Ф1 и това, което помня най-добре бе, че успях да финиширам, защото това бе най-трудното нещо, което бях правил. Но от една страна бе изключително забавно, защото не се интересувах от времената за обиколка или позицията ми, а само си карах колата. Беше страхотен уикенд, а аз изобщо не очаквах да завърша, защото физически Хунгароринг е доста трудна писта – без големи прави и с много завои. Там няма къде  да си поемеш дъх, а преди година не бях в нужната физическа кондиция, за да се състезавам във Ф1.

Сега нямам търпение да се върна там, защото ще ми е наистина интересно да видя трасето отново, но този път с година опит във Ф1 зад гърба си“, заяви Алгерсуари.