Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алисън: Виждам промени във Ферари, но гладът за победи е ясно изразен

Алисън: Виждам промени във Ферари, но гладът за победи е ясно изразен

39
0
Джеймс Алисън,Пат Фрай

Ферари е променен отбор в сравнение с първия период, когато Джеймс Алисън работи в Маранело, но характерът и гладът за победи са същите като преди десетилетие, заяви техническият директор за шасито, присъединил се наскоро от Лотус.

Англичанинът напусна тима от Енстън и отново работи с Фернандо Алонсо, но вече в червен екип.

След девет години изпитвам смесени чувства при връщането си в Маранело. Има вълнение, но и доста носталгия, тъй като с този отбор споделям много щастливи спомени от всички победи в периода 2000-2004 г. Удоволствие е да видя толкова познати лица, които тогава бяха на различни постове, но са израснали с отбора и сега са на висши позиции. Най-силно обаче е усещането за решителност – да свърша своят част в работата редом с всички останали и отново да печелим с екипа. Виждам и много промени в Скудерията. Отборът е по-голям, с по-сложна структура, но характерът, емоцията са много подобни и разпознаваеми още от момента, когато прекрачиш прага. Гладът за победи е ясно изразен – обясни Алисън.

На тима предстоят следващите две поредни надпревари в календара – в Индия и Абу Даби. Ферари отбелязват, че битката с Мерцедес и Лотус за втората позиция в шампионата на конструкторите ще е ожесточена.

Надпреварите в Корея и Япония бяха разочароващи за нас – болидът ни не бе сред първите в колоната, нито спечели, а това не е търсеното ниво. Отборът обаче се справи добре на пистата, а и разполагаме с пилоти, които са в състояние да донесат добри точки. Буд Интернешънъл е с интересна конфигурация, предлагаща различни предизвикателства – приличен брой прави, някои бързи и други – бавни завои. Трасето е малко корейското – клони към шизофреничното, тъй като се опитваш да направиш колата такава, че да върви на коренно противоположни като характер секции. Необходими са стабилност при спиране, добър баланс във високо- и нискоскоростни криви, скорост на правите. На практика се покриват изискванията за всяко друго трасе, но при толкова широка гама от завои в Индия се стига до определени крайности – сподели Алисън някои неща по отношение на състезанието, което ще се проведе този уикенд на пистата до Делхи.