Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алмендингер отрича, че ще кара в USF1

Алмендингер отрича, че ще кара в USF1

48
0

Бившият състезател в Чемпкар Ей Джей Алмендингер каза, че е съсредоточен върху кариерата си в НАСКАР и отрече възможността да кара за бъдещия отбор на USF1.

Алмендингер, който завърши на трета позиция в Дайтона 500 миналата седмица, се наслаждаваше на доста успешна кариера в надпреварите с болиди. След това в края на 2006 година той се премести в НАСКАР, където не жъне същите успехи.

Въпреки това калифорниецът се радва на настоящите си ангажименти в Спринт Къп, заради което отрича място във Формула 1 да представлява целта му.

„Не съм фокусиран върху това” – казва Алмендингер. „Харесва ми да съм част от НАСКАР. Да посещавам тези състезания и да бъда с всички тези фенове – наистина ми харесва. Харесва ми да се състезавам… харесва ми всичко това.”

„Аз съм истински американец – и в нещата извън състезанията… да гледам американски футбол в неделя и всякакви такива работи. Съответно в този спорт се научих след всичко, което ми се е случило досега, да не отричам нищо. Просто трябва да кимаш, да се усмихваш и да казваш, че има шанс.”

Бившият състезател за Ред Бул признава, че е заинтригуван от състезаването във Формула 1, така че не отрича възможността да кара някога там. Въпреки това той е категоричен, че на този етап не планира участие във Формула 1.