Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: 11-ото място е като малък полпозишън за нас

Алонсо: 11-ото място е като малък полпозишън за нас

78
0
Макларън,Фернандо Алонсо

Фернандо Алонсо определи 11-ото си място на старта за Гран при на Германия като малък полпозишън за отбора след трудностите в петъчния ден. Тогава той и съотборникът му Щофел Вандоорн използваха тренировките като тестове на различни елементи и настройки, като в резултат времената им бяха доста слаби.

Днес в квалификацията темпото на Алонсо бе доста по-конкурентно, но въпреки това той изостана на 0.6 сек от 10-ата позиция във втората част на квалификацията, която даваше право на участие в третия сегмент. Положението при Вандоорн обаче не се подобри и той отпадна още след Q1, като бе с най-слабо време.

„Много съм доволен, Мисля, че 11-ото място е като малък полпозишън сред групата отбори в средата на колоната, заяви испанецът. – Ще можем да избираме с кои гума да стартираме утре. Много сме близо до зоната на точките. Целта е да спечелим такива. Позицията ни днес е такава, на каквато се надявахме. Обикновено в неделя имаме по-добро темпо спрямо събота.“

Алонсо добави още, че Макларън върви в правилната посока по отношение на подобренията в стремежа на тима да се изкачи в класирането при конструкторите. В момента тимът от Уокинг е 7-и, а в началото на сезона беше 4-и.

„Колата става по-добра. Новите елементи определено подобряват представянето ни, коментира Фернандо. – Но всички правят малки стъпки напред и затова разликата спрямо съперниците се запазва. Надявам се за следващите състезания да внедрим повече и по-големи ъпгрейди.“