Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Увереност във Ферари след първия ден

Увереност във Ферари след първия ден

31
0
2013,Спа,Ферари,Фернандо Алонсо,Червената вода

Фелипе Маса завърши на четвърта позиция първия ден от уикенда в Белгия на 0,833 сек. зад Себастиян Фетел. Фернандо Алонсо пък се класира седми на 1,179 сек. след водача. Въпреки това испанецът изглеждаше доволен в края на деня.

„Това бе добър ден за нас“, обясни Алонсо в края на петъчния ден. „Всички загубихме ценно време сутринта заради мокрото трасе. Заради това следобед имахме двойно повече работа. Преди да вадим каквито и да било заключения трябва да направим анализ на събраните данни от двете коли.

Аз и Фелипе изпробвахме различни аеродинамични конфигурации с повече и по-малко аеродинамично притискане. Това ще е ключът за спечелването на състезанието в зависимост разбира се от времето. По отношение на постигнатите времена се приближихме повече до фаворитите, но честно казано не знам, какви атмосферни условия бих предпочел за състезанието. Вярно е, че при дъжд силите се изравняват, но тогава има точно толкова шансове да спечелиш, колкото и да загубиш.

Важно бе да разберем, как се държат гумите на сухо. Важно е също така да разберем причините за случилото се с Катерам, Фетел и на мен при последната ми обиколка за прибиране в бокса. Не мисля, че е същият проблем, който видяхме на Силвърстоун. Може би е стечение на обстоятелствата, но трябва да се направи внимателен анализ.“

„Днес бяхме свидетели на променливи атмосферни условия, които имаха сериозно влияние към подхода ни за тренировките“, обясни Маса. „Карахме малко в първата част, но тези няколко обиколки бяха важни, за да разберем поведението на колата на мокро, което е важно за Спа.

Следобед успяхме да свършим доста работа от нашата програма. Изпробвахме някои нови части и двата типа гуми на Пирели. В дългата серия от обиколки видяхме, че разполагаме с необходимото да сме в играта. Ще направим всичко възможно да се борим с останалите отбори на върха.“