Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: Научихме доста неща за колата и гумите при тези условия

Алонсо: Научихме доста неща за колата и гумите при тези условия

62
0
2014,Бахрейн,Ферари,Фернандо Алонсо

На хартия третото място на Фернандо Алонсо във втората свободна тренировка би трябвало да означава, че той е най-сериозният преследвач на пилотите на Мерцедес. Във вечерната сесия най-доброто му време бе с по-малко от 0,5 сек по-слабо от това на Люис Хамилтън.

Въпреки това в дълга серия от обиколки темпото му бе по-слабо не само от това на пилотите на Мерцедес, но и от това на Себастиян Фетел, Нико Хюлкенберг и дори от това на недоволния от баланса на колата си Кими Райконен.

„Втората сесия бе много полезна, защото научихме доста неща за колата и гумите при тези условия“, обясни Алонсо. „Въпреки че карахме доста тук по време на предсезонните тестове, сега все едно започнахме от нулата. Условията са различни, но въпреки това знаем много добре, кои са нашите слаби и кои нашите силни страни. Знаем къде трябва да натиснем по отношение на развитието.

Трябва да се опитаме да затворим разстоянието между отбора начело, но не трябва да реагираме прекалено рязко. Нещата трябва да стават стъпка по стъпка и да се опитваме да вървим напред. Не трябва да забравяме и да държим под контрол надеждността.

В крайна сметка тя бе „виновна“ за това, че в първите състезания успяхме да съберем добри точки.

Няма да е никак лесно да продължим серията, защото след толкова състезания на дневна светлина тук, сега е малко странно, че ще трябва да караме на изкуствено осветление. Като цяло няма много разлика спрямо останалите нощни състезания. Просто ще трябва да се справим и да дадем всичко от себе си.“