Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо с проблеми в квалификацията

Алонсо с проблеми в квалификацията

37
0
2014,Бахрейн,Ферари,Фернандо Алонсо

Фернандо Алонсо завърши на десета позиция квалификацията в Бахрейн и призна, че е имал проблеми, попречили му да се представи по-добре в днешната вечер.

„За съжаление нямах безпроблемна сесия днес вечерта“, обясни Алонсо. „Губех мощност и с всяка обиколка на правите колата ставаше все по-бавна. Ще трябва да проверим, дали нещо не е повредено и дали не можем да подобрим нещата за утрешния ден. Може би е нещо по колата, нещо по пода или пък нещо свързано с електричеството.

При това положение не успях дори да постигна времето си от втората част, което бе 1:34.5 мин. В третата при по-добри условия и с по-малко гориво направих едва 1:34.9 мин. Понякога обаче се случват и такива неща.

Не сме пропуснали възможност, да спечелим полпозишън. Просто не сме достатъчно силни да се борим за победа в квалификацията. Изпуснахме само няколко позиции. Утре ще стартирам от девета позиция, което означава от чистата страна. Още можем да постигнем добър резултат в състезанието. Нуждаем се от добър старт и добра стратегия.

Трябва да заложим на агресивна стратегия. Няма какво да губим. Стартирам девети, почти извън точките. Трябва да спечелим няколко позиции и да подобрим представянето си от днес. Но ще е трудно, защото зад мен има силни пилоти, като Фетел и Хюлкенберг, които показаха добро темпо в дълга серия от обиколки. Ще трябва да внимаваме с много коли около нас и се надяваме да ги победим.“