Начало Избрани Алонсо: Автомобилът беше много труден за управление през целия уикенд в Сингапур

Алонсо: Автомобилът беше много труден за управление през целия уикенд в Сингапур

209
0
Фернандо Алонсо
Фернандо Алонсо, снимка Астън Мартин

Фернандо Алонсо финишира на осма позиция в Гран при на Сингапур. Пилотът на Астън Мартин добави още точки към своя актив. Алонсо отново призова за повече подобрения, след като автомобилът му е бил доста труден за управление през целия рейс уикенд в Марина Бей.

Алонсо потегли от седма позиция в надпреварата по улиците на Сингапур. Двукратният световен шампион имаше добра стартова реакция и не допусна да бъде изпреварен на първите няколко завоя.

Състезателят на Астън Мартин се движеше на седмо място в първата половина от надпреварата. Пред него на около секунда се движеше Нико Хюлкенберг. Присъствието на германеца позволи на Алонсо да използва DRS и да се защитава успешно от Шарл Льоклер

Алонсо направи единствения си питстоп в 25-тата обиколка. Испанският ветеран успя да изпревари Хюлкенберг и да запази позиция спрямо Льоклер. Няколко тура по-късно той беше изпреварен от пилота на Ферари и се смъкна до осмото място. До края на надпреварата Алонсо пестеше гумите и не успя да мине напред. Така той остана осми при развяването на карирания флаг.

„Състезанието беше много физическо. Въпреки това ние изпълнихме всичко добре и спечелихме няколко добри точки. Изпробвахме пресичаща стратегия, след като спряхме няколко обиколки преди останалите. В крайна сметка това проработи доста добре за нас“, сподели Алонсо.

„Автомобилът беше много труден за управление през целия уикенд в Сингапур. Все пак се справихме много добре, за да финишираме само на няколко секунди зад болид на Ферари. Предстои ни много работа във фабриката през следващите няколко седмици, за да се опитаме да подобрим представянето си за следващия старт в Остин“, добави пилотът на Астън Мартин.

Съотборникът на Алонсо Ланс Строл финишира 14-ти в Сингапур. Канадецът потегли от дъното на колоната и нямаше възможност да се бори за точки по време на тази тежка надпревара.

„Беше много труден уикенд в Сингапур. По време на обиколката към стартовата решетка усетих странни вибрации. Затова тимът свърши страхотна работа и успя да смени единият комплект спирачки като предпазна мярка. Това беше огромно усилие от страна на механиците там. Искам да изкажа големи благодарности за тях, че се справиха толкова бързо в тази жега“, каза Строл.

„Знаехме, че ще бъде трудно състезание и страдахме от подобни проблеми като в квалификацията- сцепление и баланс. Остин е много различна писта, така че ще се надяваме тя да е по-подходяща за нашия автомобил“, допълни състезателят на Астън Мартин.