Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: Бихме могли да напреднем при подобни условия

Алонсо: Бихме могли да напреднем при подобни условия

44
0

От 10-а и 13-а позиция ще стартират в Гран при на Бразилия пилотите на Рено Фернандо Алонсо и Ромейн Грожан.

– Това май бе най-дългата квалификация, в която съм участвал! – възкликна испанецът след финала на продължилата повече от два часа и половина сесия. – Времето направи нещата интересни, но колата ни нямаше повече скорост, за да се борим за по-предни места на грида. Ако и утре условията са променливи, със сигурност ще повлияят на състезанието. Бихме могли да подобрим нещата за себе си чрез правилни реакции в точните моменти. Със сигурност ще направим всичко възможно.

Докато Алонсо търсеше границите на представянето на болида си, съекипникът му отново имаше приключения по трасето. Той се разби в последната свободна тренировка (или поне в значително съкратения й вариант) и създаде доста работа на екипа си, който все пак успя да оправи автомобила му.

– Бях много доволен от болида си в първата част на квалификацията, въпреки че валеше страшно силно. За съжаление във втората пистата започна да изсъхва, а нямахме време за излизане с интермедии, поради което изкарах до края с комплект мокри гуми. Искам да благодаря и на механиците – те поправиха колата ми след инцидента – коментира младежът.