Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: Борим се срещу Ейдриан Нюи

Алонсо: Борим се срещу Ейдриан Нюи

64
0
Фернандо Алонсо

Фернандо Алонсо даде пето време в квалификацията за Гран при на Индия днес на пистата Буд Интернешънъл и след това заяви, че се бори най-вече срещу конструктора на Ред Бул Ейдриан Нюи. Себастиан Фетел и Марк Уебър окупират първа редица на стартовите решетки вече трети пореден състезателен уикенд (Япония, Корея, Индия), след като екипът от Милтън Кийнс постигна сериозен напредък в скоростта на RB8.

В момента аз или по-скоро ние не се борим единствено срещу Себастиан, а срещу Нюи. Те са първи и втори постоянно в последните надпревари. Затова битката е толкова трудна напоследък, особено в събота. В неделя обикновено сме малко по-конкурентоспособни – коментира двукратният шампион. – Утре трябва да изпреварим Макларън възможно най-бързо и да окажем натиск върху Ред Бул, да чакаме някаква малка грешка от тяхна страна или проблеми при спиранията в бокса, или технически проблем, защото ако стартират и се откъснат напред, това ще е най-лошата новина за нас.

Испанецът обаче не е очаквал по-предно класиране на грида в Индия. Според него петото място отразява моментната му скорост – зад Ред Бул и Макларън.

Дори да изглежда разочароващо, това място според мен е нормалното за нас понастоящем. Форс Индия, Кими [Райконен] бяха доста бързи и можеше да се окажем осми или девети твърде бързо. Пета позиция е добър старт за утрешната битка – добави той.