Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо може да не кара в Остин

Алонсо може да не кара в Остин

30
0
Фернандо Алонсо

Фернандо Алонсо ще получи потвърждение от лекарите за физическата си форма в началото на тази седмица.

Испанецът претърпя силен удар по време на Гран при на Абу Даби при маневрата за изпреварване на Жан-Ерик Верн с Торо Росо (заради която бе и разследван). Сблъсъкът на колата му с бордюр е предизвикал включването на предупредителна светлина на дисплея, която се активира при отрицателно ускорение от 15 g при страничен удар и 25 g при челен. В случая на Алонсо е отчетено 28 g. Това става за втори път във Ферари, след като Фелипе Маса катастрофира в Монте Карло на Сен Дево (при това два пъти в рамките на уикенда) и анализът показал 20 g.

Публикувана в Туитър снимка на пилота преди изследванията в Абу Даби обаче е изнервила Ферари, където не искат и да чуят за вариант Алонсо да не кара на пистата в Остин. Испанецът се прибра в родината си след състезанието в Абу Даби и там бе подложен на допълнителни тестове, след което само почива.

Според публикация известния журналист Пино Алиеви в Гадзета дело спорт обаче всички са в напрегнато очакване и се надяват да няма усложнения при Алонсо. Според него ако при някакво стечение на обстоятелства двукратният световен шампион не може да участва в Гран при на САЩ, то неговият кокпит трябва да заеме Жул Бианки. Френският пилот е кадър на академията на Ферари за млади таланти, а Маруся (където кара той) имат специална договорка да го пуснат обратно в Маранело. Вторият избор според Алиеви е Педро де ла Роса. Сънародникът на Фернандо тества на симулатора в базата на отбора.