Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: Да съкратим разликата спрямо Мерцедес? Невъзможно

Алонсо: Да съкратим разликата спрямо Мерцедес? Невъзможно

45
0
Фернандо Алонсо

Фернандо Алонсо заяви, че е невъзможно Ферари да съкратят разликата спрямо Мерцедес във Формула 1 в момента.

Испанецът определи своята Гран при на Австрия като „71 квалификационни обиколки”, след които той финишира пети и бе единственият пилот без задвижваща система на Мерцедес в топ 7. Според Алонсо разликата в представянето на двигателите и допълнителните системи ще остане същата до края на сезона.

Да съкратим разликата спрямо Мерцедес? Невъзможно. Разликата е прекалено голяма. Не можем да пипаме нищо по задвижващата система, не можем да правим големи промени, а те са над 200 точки пред нас в конструкторския шампионат. Ако ви кажа, че ще наваксаме тази разлика или ще се борим с тях… Мисля, че при замразяването на задвижващите системи не можем да сторим нищо – обясни той.

Фернандо допълни, че виждането му идва в резултат на наблюденията и от този следобед:

Те (болидите със задвижваща система на Мерцедес – б.р.) изглежда използват максимална мощност само в няколко обиколки на състезание. Имат такова предимство, че могат да си го позволят. Накрая, когато настигнах [Фелипе] Маса, той изведнъж дръпна напред. Същото се случи в първия тур с [Люис] Хамилтън. Разликата просто е невероятна. Ако карат на максимум повече време, вероятно ще затворят всички с обиколка, но просто не могат да правят в цялата дистанция.

Двукратният световен шампион заяви също така, че няма удовлетворение за него във факта, че е най-добрият сред пилотите без задвижваща система на Мерцедес.

От пет години съм така. Винаги има удовлетворение във факта, че всички вярват, че се представяш на най-високо ниво. Към труда ти съществува уважението от страна на пилотите, шефовете на отбори и феновете. Но аз бих предпочел да печеля повече трофеи, отколкото уважение. В момента не сме в такава позиция, така че ще се опитаме по-нататък да вземем повече подиуми, победи и да помагаме на тима – допълни Алонсо.