Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо доволен от класирането си

Алонсо доволен от класирането си

48
0

С помощта на системата KERS Фернандо Алонсо успя да се класира на пета позиция днес, докато съотборникът му Ромейн Грожан завърши 15-ти.

„Много съм щастлив от резултата днес, въпреки че на старта KERS-ът не отговори на очакванията ми. В състезанието темпото ми бе добро, колата се движеше перфектно и стратегията ни проработи добре. 5-тата позиция е добър резултат, но целта ни до края на сезона ще бъде класиране на подиума и дори победа“, заяви испанецът.

Грожан обаче далеч не бе доволен от развитието на надпреварата днес, въпреки чудесното си представяне вчера.

„Много съм разочарован от днешното състезание. Стартът ми бе много слаб и трябва да се опитам да разбера защо. Имах контакт с някого на първия шикан и затова колата ми бе повредена през остатъка от състезанието, което направи нещата доста трудни и спечелването на точки стана невъзможно. Сега предизвикателството е да продължим с прогреса и да се опитаме да се доближим до Фернандо в квалификациите“, обясни Грожан.

Флавио Бриаторе бе сравнително доволен от днешната надпревара:

„Днес колата ни бе конкурентна и 4-те точки, взети от Фернадо са резултат от едно перфектно каране. Ромейн пък натрупа още малко опит и продължава да се учи“, каза той.