Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: Доволен съм от шестата позиция

Алонсо: Доволен съм от шестата позиция

28
0

Фернандо Алонсо подчерта, че е доволен от резултата си в британската Гран при въпреки възможността за по-добър финал.

Пилотът на Рено завърши на шеста позиция в едно наистина инфарктно състезание, в което той бе принуден да спира в бокса по-рано от планираното, след като не бе сменил гуми при първото си влизане. Така хазартната игра с оставянето на старите гуми не свърши работа, когато дъждът започна да вали малко след влизането му. Това го принуди да влезе отново скоро след това.

„Както винаги валеше, а в такива условия може да се случи всичко, както и стана” – каза Алонсо пред испанска телевизия. „Имаше моменти, когато гумите работеха добре, и други, в които определено не беше така. И все пак трябваше да се опитваш да стоиш на пистата, защото знаеш, че резултатът ще бъде добър.”

„Не е толкова зле. Чувството е приятно. Шеста позиция са три точки, което е добре за класирането при пилотите и конструкторите. Изпуснахме възможност, защото Барикело завърши на подиума, а вероятно ние можехме да сме там, но това не е толкова страшно.”

Близо до финала на надпреварата двукратният световен шампион се движеше на четвърта позиция, но в последните обиколки гумите започваха да губят ресурса си, в резултат на което той бе изпреварен от Кими Райконен и Хейки Ковалайнен.

„Тъй като трябваше да спра по-рано за смяна на гуми, ми се наложи да сложа гориво до края. Но към финала гумите ми вече се бяха изхабили” – казва пилотът на Рено.

„Бях много бърз в сухите участъци и много бавен в мокрите, така че трябваше да се защитавам в един части на трасето и да се опитвам да набирам преднина в други.”

Съотборникът му Нелсън Пикет младши се завъртя в 36-тата обиколка, но до този момент младият бразилец се движеше повече от добре.