Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: DRS няма да има толкова голям ефект на Монца, колкото на...

Алонсо: DRS няма да има толкова голям ефект на Монца, колкото на други писти

42
0
Фернандо Алонсо

DRS няма да има същия ефект като на други писти и съответно едва ли ще помага толкова сериозно при изпреварванията по време на Гран при на Италия, твърди Фернандо Алонсо, след като се нареди 4-ти на стартовата решетка за утрешната надпревара на пистата Монца.

Тук челното съпротивление така или иначе е по-различно в сравнение с което и да е друго трасе, по-ниско е. Тоест при задействане на системата и отваряне на задното крило, ефектът от него няма да е толкова голям, колкото другаде. Следователно то просто няма да помага в такава голяма степен маневрите за задминаване – обясни испанецът след квалификацията на Монца.

Неясен обаче остава въпросът с износването на гумите и дали Ферари биха могли да го обърнат в своя полза, допълни Фернандо. Въпреки всичко обаче той бе убеден, че от четвърта позиция на грида може да се бори поне за подиум.

Нямахме добър баланс и скорост през целия уикенд досега. Вчера се борехме да стабилизираме колата и да постигнем нормална топскорост. Днес ни липсваше стабилност при спиране и също нямахме топскорост. Сутринта последната свободна тренировка бе трудна, тъй като сменихме страшно много неща по колата снощи. Все още не бяхме напълно доволни и продължихме с промените, като едва в квалификацията ситуацията се подобри осезаемо – призна двукратният световен шампион.