Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: Два полпозишъна един след друг означават напредък за F10

Алонсо: Два полпозишъна един след друг означават напредък за F10

44
0
Люис Хамилтън,Себастиан Фетел,Фернандо Алонсо

Неочаквано в известна степен и за самия себе си Фернандо Алонсо спечели първа позиция на стартовата решетка за Гран при на Сингапур. Испанецът се пребори с Ред Бул и Макларън и си извоюва възможно най-доброто място за потегляне на уличното трасе.

– Всеки полпозишън е важен, но е ясно, че да стартираш в челото на писта като тази в момента от шампионата като настоящия, е сериозно предимство – коментира двукратният световен шампион. – Това ни дава надежда, че ще успеем да намалим разликата в класирането още повече. Спечелването на две първи позиции една след друга пък, при това на толкова различни трасета като Монца и Сингапур, е сериозен напредък, защото означава, че колата ни е конкурентоспособна на всеки тип писта.

Алонсо смята, че се е справил с извличането на максимума от неговото Ферари F10, докато съперниците му не могат да кажат същото.

– Честно казано си мислех, че Ред Бул, които доминираха в уикенда до момента, ще са отпред. Трето място бе реалистичната цел, а вместо това съм първи: почти като подарък е! В Q2 имаше един напрегнат момент, когато нещо в картите на двигателя не работеше като хората, но след препрограмиране всичко си дойде на мястото. Стартът ще е особено важен утре, но също така и нуждата да се запази тотална концентрация в продължение на 61 обиколки, като те са крайно изтощителни и умствено, и физически – допълни Фернандо.

Условията на пистата също ще са от значение, смята испанецът, тъй като всички вече установиха колко бавно съхне асфалтът след дъжд.