Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо е бил най-бързият пилот през сезон ’07

Алонсо е бил най-бързият пилот през сезон ’07

43
0

Средната стойност от най-бързите обиколки на Фернандо Алонсо от състезанията през изминалия сезон е най-добрата в сравнение с тази на всички други пилоти от стартовата решетка. Общият резултат на испанеца превъзхожда постиженията на двамата състезатели на Ферари Кими Райконен и Фелипе Маса, както и на съотборника му Люис Хамилтън. Алонсо печели съревнованието с преките си съперници и по отношение на факта, че болидът му е бил най-издръжлив през годината.
Според статистиката през сезон ’07 Фернандо Алонсо е навъртял повече километри от всеки друг пилот в шампионата – 5 049 км за 17 старта и общо 1 039 обиколки. Точно след него се нарежда Люис Хамилтън, който изостава с 32 км от испанеца най-вече заради отпадането си в Китай. Настоящият световен шампион Кими Райконен е на шесто място в класацията, след като не завърши нито Гран при на Испания, нито Гран при на Европа съответно заради електрически проблеми и повреда в хидравличната система.
Другият показател е средната сума от времената на най-бързите обиколки на пилотите във всички кръгове от Австралия до Бразилия включително. При Алонсо средно аритметичното от най-добрите му турове възлиза на 1:25.612 – този резултат го поставя на първо място спрямо останалите пилоти в F1. След него се нареждат Кими Райконен и Фелипе Маса. По този показател Люис Хамилтън остава чак на четвърто място с време 1:25.886.