Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо е най-добрият пилот в решетката, смята Зак Браун

Алонсо е най-добрият пилот в решетката, смята Зак Браун

79
0

Фернандо Алонсо е най-добрият пилот във Формула 1 в момента. Това смята новият изпълнителен директор на Макларън Зак Браун, който замени на поста Рон Денис. Испанецът спечели две титли а Рено през 2005 и 2006 г., но на следващата не можа да стори същото с Макларън.

След това на два пъти малко не му достигна да грабне короната с Ферари, а през 2015 г. той се завърна в Макларън. Недостатъчно надеждната и мощна задвижваща система на Хонда обаче не му даде шанс да се бори дори за местата на подиума за последните 2 години. Браун се надява това да е възможно тази година с новите правила.

„Нашата кола на бе на нужното ниво миналата година, заяви Браун. – Постигнахме подобрение в представянето, но то не бе на нивото, отговарящо на Макларън. Поговорих с Фернандо след заемането на поста ми и трябва да ви кажа, че съм изумен колко амбициран и готов на всичко, за да постигнем целите си е той.

Продължавам да смятам, че Алонсо е най-добрият пилот в F1 в момента. Това е най-важното за нас. Очаквам в предстоящия шампионат с големите промени в правилата да успеем да му предоставим техника, с която отново да започнем да побеждаваме. Веднъж след като го постигнем, няма да има какво да ни спре.“

Самият Алонсо каза, че е уверен в добрите качества на новия двигател на Хонда, но не е сигурно дали шасито ще е на високо ниво с новите регулации за аеродинамиката. Според испанеца именно тя ще е определящия фактор през новия сезон, а не толкова мотора.

„Знаем, че ще е трудно да настигнем Мерцедес като мощност, но съм уверен, че ще постигнем това, което сме си поставили като цели, добави испанецът. – По отношение на аеродинамиката нещата са под въпрос. Надявам се да сме избрали правилната посока на развитие.“