Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо е най-бърз от всички пилоти и прилича на Шумахер, убеден е...

Алонсо е най-бърз от всички пилоти и прилича на Шумахер, убеден е Доменикали

57
0
Фернандо Алонсо

Фернандо Алонсо е най-бърз от всички пилоти в настоящата Формула 1, убеден е шефът на Ферари Стефано Доменикали. Двукратният световен шампион е втори в генералното класиране на първенството и спечели Гран при на Малайзия, въпреки че болидът на Скудерията не започна сезона според очакванията на екипа. Доменикали изрази мнението си в общо интервю с управляващия търговските права на F1 Бърни Екълстоун, което бе разпространено от пресофиса на тима.

Алонсо е най-бърз от всички, в това съм убеден и положението е такова още от тестовете в началото на годината, въпреки че колата ни определено не бе много бърза – заяви Доменикали. – Сега я подобрихме, но все още не е на желаното от нас ниво. Автомобилите са много близо като представяне и сме свидетели на наистина невероятен шампионат, който е истински спектакъл за феновете.

Пред агенция EFE Доменикали описва испанеца като безгрешен и акуратен в работата с инженерите.

Има много общо с Михаел [Шумахер] от професионална гледна точка. Изключителен е. Не бихме могли да искаме повече. Нивото му на компетентност е фантастично, както и отношението му – добави италианецът.

В разговора с Екълстоун пък става дума и за Фелипе Маса, като според шефа на тима формата на бразилеца в момента му напомня за 2008 г., когато състезателят загуби титлата само с една точка.

Напрежението е огромно, но помня добре 2008 г., когато Фелипе имаше грижи в първите два старта и след това се бори до финала за короната. Тази година не е по-различна: той направи страхотно състезание в Монако и журналистите, които го критикуваха, започнаха да ме питат защо още няма договор за догодина. Едно нещо е сигурно: като шеф на екипа винаги съм го окуражавал и подкрепял – обясни Доменикали.

Екълстоун също обвини медиите за начина, по който отразяват надпреварите на Маса:

Те оказват натиск и се опитват да влияят на решенията, при това не само в Италия. Някои пилоти не се тревожат за това, други обръщат повече внимание, а Фелипе е чувствителен момък. Не е много коректно от страна на медиите да се мъчат да го дестабилизират така.