Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо е сред най-силните претенденти за титлата според Фисикела

Алонсо е сред най-силните претенденти за титлата според Фисикела

41
0
Джанкарло Фисикела

Фернандо Алонсо е един от най-силните претенденти за титлата във Формула 1 този сезон, твърди Джанкарло Фисикела.

Бившият пилот от Формула 1 се състезава понастоящем за Ферари, но при спортните автомобили и има наблюдения отблизо върху развитието на F2012. Италианецът смята, че Скудерията разполага с необходимите ресурси, за да помогне на двукратния световен шампион да спечели трета титла въпреки трудното начало на сезона.

Спокойно можете да броите Алонсо за един от фаворитите след последните промени в аеродинамиката на автомобила – заяви Фисикела. – Фелипе Маса пък имаше някои грижи в началото на сезона, но в последното състезание (в Монако – б.р.) кара брилянтно – допълни 39-годишният състезател.

Джанкарло ще участва следващия месец в демонстрация в Москва. Бърни Екълстоун подписа предварителен договор за включване на Русия в календара на Формула 1, но надпреварата е планирана за Сочи.

Първият старт трябва да се състои през 2014 г., а сделката е за шест години. Наскоро обаче се появи информация, че местните власти са съсредоточени върху подготовката си за Зимните олимпийски игри и тази на трасето изостава.