Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: Едва утре ще разберем дали новостите носят промени в представянето ни

Алонсо: Едва утре ще разберем дали новостите носят промени в представянето ни

39
0
Фернандо Алонсо

Отборът на Ферари работи основно по различни аеродинамични конфигурации за F138. Скудерията има доста новости за болида си в Монреал, където условията не позволиха пряко сравнение поведението на колите с различните компоненти.

Беше нетипичен петък, повлиян от крайно променливото време – коментира Фернандо Алонсо, който бе най-бърз във втората сесия. – Не успяхме да изпълним програмата си, тъй като сутринта трасето бе мокро. Едва утре ще разберем дали последните ни новости носят промени в представянето ни. Бе важно да ги изпробваме, както и да изпитаме новите гуми на Пирели. С Фелипе [Маса] направихме различни избори за дългите се серии – това е друга причина, поради която ще трябва да изчакаме изхода от квалификацията, за да разберем повече. Единственото сигурно нещо е, че трябва да вземем правилните решения, тъй като днес видяхме, че добрата обиколка зависи страшно много от момента на излизане и условията в този миг. Можем да очакваме сложен уикенд, тъй като времето ще остане променливо чак до неделя. Преценяването нивото на сцепление е сложно – каза още испанецът.

Маса бе с шесто време в следобедната сесия на пистата Жил Вилньов. Той отбеляза, че е работил само половин ден.

Заради дъжда се наложи да прехвърлим почти всичко за втората тренировка. Ще сме доста заети с анализа на събраните данни, опитвайки се да разберем кои нови компоненти могат да се използват в следващите дни. Условията на трасето ще са напълно различни, ако утре не вали. Това означава, че трябва да сме готови да се справим с всяка възникнала ситуация – добави бразилецът.