Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо ентусиазиран за демонстрационното шоу на Рено в Овиедо

Алонсо ентусиазиран за демонстрационното шоу на Рено в Овиедо

61
0

Тимът на Рено ще пристигне в град Овиедо в Испания през септември. Това е родния град на Фернандо Алонсо и там на 5-ти септември, в центъра на града, една седмица преди италианската Гран при, Рено ще направят поредното си демонстрационно шоу.

Обособеното трасе с дължина от 1.8 км ще позволи на Алонсо да демонстрира миналогодишния си болид R28, както и да забавлява публиката с много бърнаут и „слънца“. Очаква се на събитието да присъстват повече от 100 000 души.

„“Наистина съм развълнуван  от факта, че демонстрационното шоу на Рено ще посети и моя град. Винаги много съм обичал да съм част от тези шоута и вече участвах в няколко такива в Испания, но да карам колата си в родния ми град ще бъде нещо наистина специално. Също така това ще бъде и хубав начин да благодаря на феновете ми за подкрепата, която те ми оказваха през годините и се надявам, че те ще дойдат, за да се насладят на шоуто, заяви Алонсо.

Тим-шефът му Флавио Бриаторе пък добави:

„Демонстрационните ни шоута винаги са били популярни, тъй като те приближават спорта към публиката и предлагат на нашите фенове шанс да се срещнат с тима , да се докоснат до колите и да направят неща, които не са възможни по време на един Гран при уикенд. Фернадо винаги е искал да кара болид от Ф1 по улиците, по които е израстнал и съм сигурен, че това ще бъде едно незабравимо преживяване за него, също както и за хората в Овиедо. Имайки предвид популярността на Ф1 в Испания, очаквам шоуто ни там да бъде едно от най-популярните ни изобщо.“