Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: Ферари са по-важни от титлите ми

Алонсо: Ферари са по-важни от титлите ми

69
0

Фернандо Алонсо вярва, че шансът му да стане пилот на Ферари значи повече за него в емоционален план, отколкото спечелването на двете световни титли с тима на Рено.

Испанецът, който грабна титлата през 2005-та и 2006-та година, неведнъж вече заяви, че за него е особена гордост да е част от Скудерията.

„Баща ми винаги ми е казвал, че това ще се случи. Той казваше: Ако се състезаваш за Ферари, значи вече можеш да си позволиш да се оттеглиш. Тогава животът ти вече ще е съвършен.

След като спечелих двете си титли с Рено аз казах: Сега вече съм щастлив – вече съм на върха на кариерата си. А той отговори: Не, не – когато започнеш да караш за Ферари, хората ще забравят за титлите ти. Те винаги ще те помнят като пилот на Ферари.

Аз казах: ОК, татко, ще видим. И ето че сега мисля, че е бил прав. Ферари ти дава едно специално чувство“, обясни световният шампион в интервю за вестник Гардиън.

Той се надява тази година да успее да спечели титлата и като пилот на италианския тим. Последният път, когато Ферари спечелиха титлата при пилотите, бе през 2007-ма година с помощта на Кими Райконен.