Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: Гледката на 20 000 тифози с флагове на Ферари пред теб...

Алонсо: Гледката на 20 000 тифози с флагове на Ферари пред теб не се забравя

74
0
Гран при на Италия,Монца,тифози

Гран при на Италия е един от най-важните стартове за Ферари в абсолютно всеки сезон. Скудерията е единственият отбор, участвал във всеки един старт от тази конкретна надпревара и има 18 победи. Конкретно през 2011 г. обаче състезанието е важно, но не и критично: от отбора са категорични, че сезонът им не зависи от резултата, който ще постигнат на Монца.

Ситуацията в шампионата е още по-трудна след Спа – след поредния старт разликата спрямо лидерите в класирането нарасна още повече – обяснява миналогодишният победител в Италия Фернандо Алонсо. – Трябва да сме реалисти, но никога няма да се откажем. Лесно е да поддържаме високо ниво на мотивация, защото подходът ни към всеки един старта е един и същ: целта ни е да спечелим.

Алонсо все още помни първия път, когато се състезава на Монца – през 2001 г. като пилот на Минарди.

Първият път, когато караш на това трасе с болид от Формула 1, и стигнеш 350 км/ч, усещането е безкрайно специално – спомни си испанецът. – През 2006 г. пък бяхме лидери в шампионата [с Рено] и пристигнахме като съперници на Ферари и Михаел Шумахер. Тифозите, естествено, се опитаха да ме поставят под напрежение, а и бях с наказание след квалификацията за блокиране на друг пилот. През следващите две години постигнах полпозишън, най-бърза обиколка и победа, но с два различни отбора. Особено уникално бе чувството през 2010 г., когато от подиума видях 20 000 души с флагове на Ферари. Това не се забравя.