Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: Хамилтън е фаворит за титлата този сезон

Алонсо: Хамилтън е фаворит за титлата този сезон

64
0
Люис Хамилтън,Фернандо Алонсо

Фернандо Алонсо смята, че Люис Хамилтън е фаворит за спечелване на световната титла във Формула 1 тази година.

Испанецът бе съотборник с пилота на Макларън през 2007 г., но отношенията им тогава бяха белязани от поредица скандали и съвсем не бяха добри. От известно време насам обаче състезателят на Ферари и англичанинът се разбират и това пролича и от изказването на Алонсо.

В Монако по традиция първите трима пилоти на стартовата решетка имат шанс да спечелят състезанието. Всички обаче трябва да гледаме напред и да виждаме по-голямата картина. А когато се вгледам към ноември, то Хамилтън е пилотът, до когото трябва да се приближим. В момента е трудно да се предвиди как ще се развие сезонът, но ми е трудно да повярвам, че ще продължава като досега. И ако въпреки всичко трябва да посоча един пилот, то ще избера Хамилтън, защото единствено той може да донесе разлика в представянето, ако автомобилът му не е достатъчно бърз – заяви Фернандо.

Алонсо е с равни точки със Себастиан Фетел преди Гран при на Монако (по 61), а Хамилтън е веднага зад тях с 53. Люис обаче е най-постоянен в трупането на актив досега през сезона.

Винаги е удоволствие, когато бивш съотборник, особено двукратен шампион и смятан за един от най-добрите – ако не и най-добрият пилот, казва положителни неща за мен. Аз се чувствам по подобен начин, тъй като в момента, в който той разполага с достатъчно добър автомобил (а това се случи в някои стартове), ще е страшно бърз и ще е много трудно да го победим – коментира от своя страна Хамилтън. – Сигурен съм, че Ферари ще са конкурентоспособни тази година. Това е заложено в природата им и притежават огромен опит.

Всички тези добри думи, изречени от Алонсо и Хамилтън, вероятно ще послужат за подновяване на слуховете относно бъдещето на англичанина. Договорът на Люис с Макларън изтича в края на настоящия сезон и вече се разсъждава надълго и нашироко дали би останал в Уокинг или би предпочел друг ти. Сред възможностите за Хамилтън често се споменава Ферари, които според мнозина едва ли ще задържат Фелипе Маса за 2013 г. Значително подобрените отношения на шампиона за 2008 г. с Алонсо могат само да спомогнат за евентуално споразумение между англичанина и Скудерията.

Според последната информация, тиражирана от британската преса, Макларън са готови да предложат на Хамилтън петгодишен контракт за 100 млн. паунда. До момента няма коментар нито от пилота, нито от отбора.