Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: Хубаво е, че Фелипе е добре и колата на Перес е...

Алонсо: Хубаво е, че Фелипе е добре и колата на Перес е на последния завой

64
0
Фернандо Алонсо

Като две от все пак позитивните неща след края на уикенда в Монако Фернандо Алонсо опредeли факта, че Фелипе Маса е добре след тежкия си инцидент, както и че колата на Серхио Перес е още на последния завой!

Алонсо бе категоричен, че карането на мексиканеца е било доста повече от агресивно и заяви, че това очевидно притеснява всички освен шефовете на Макларън.

В Бахрейн почти удари Дженсън [Бътън], днес Кими [Райконен] нямаше същия късмет – заяви испанецът и обясни ситуацията при атаката на мексиканеца: – Минах през шикана, за да не се ударим, какво друго да кажа – заяви Алонсо.

Той добави, че е приел решението на рейсконтрола да пропусне съперника си напред без възражение и анализира още, че това са нормални ситуации, когато един пилот не се бори за титлата, а друг е в битката.

Знаете колко е важна всяка точка и аз никога не съм предприемал безкрайно рисковани маневри, независимо от това че се борех за титлата през 2010 и 2012 г. – добави пилотът на Ферари. – Когато всяка точка е важна, не можеш да си позволиш да караш по този начин и си уязвим. Истината е, че не бяхме достатъчно бързи този уикенд, за да се класираме по-напреди и да избегнем подобни ситуации. Когато си шести-седми, е нормално да се случат.