Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо и Маса: Нямаше нищо нередно в изпреварването на входа на пита

Алонсо и Маса: Нямаше нищо нередно в изпреварването на входа на пита

42
0

Много трудна бе Гран при на Китай и за пилотите на Ферари, които подобно на колегите си от Ред Бул очакваха доста по-силно представяне днес. Фернандо Алонсо направи фалстарт в началото и заради това бе наказан с преминаване през питлейна, но все пак стигна до четвъртото място.

– Направих пет пистопа, а това определено е необичайно, но в подобно състезание едва накрая разбираш какви решения би трябвало да вземеш в рамките на надпреварата. Нито ние в колите, нито на питуола разполагат с кристална топка! На старта рефлексите ми ме предадоха и допуснах сериозна грешка. Не ми се е случвало преди и съм безкрайно разочарован от себе си. Изпреварването на Фелипе? Нямаше да се обсъжда толкова, ако не ми беше съотборник. За мен беше нормална маневра и определено няма да повлияе на отношенията ни – категоричен бе Алонсо.

Маса също не бе щастлив от резултата, макар да заяви, че две точки е по-добре от нищо.

– В предстоящите стартове обаче трябва да се представим по-добре, а това означава да развиваме колата си. През цялото време беше трудно да решим с какви гуми да карам. Що се отнася до изпреварването на Фернандо, то аз леко изпуснах колата, стъпвайки в локва малко преди влизането в пита. Той успя да влезе отвътре. Загубих позиции заради това, тъй като трябваше да изчакам неговия питстоп. Имах проблеми с гумите, но нещата при Михаел [Шумахер] бяха още по-зле, затова и успях да го задмина – обясни нещата от своята гледна точка бразилецът.