Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо и Рено доволни от четвъртото място

Алонсо и Рено доволни от четвъртото място

36
0

Фернандо Алонсо (Рено) стана четвърти в Гран при на Австралия, което бе дори повече от очакваното от него след квалификацията на Албърт парк. Двукратният световен шампион се възползва чудесно от възможностите си, за да вземе максимален брой точки. Съотборникът му Нелсън Пикет младши, на когото цял уикенд не му върви, обаче не успя да завърши и отпадна още в първата обиколка. Бразилецът бе ударен и спря още в самото начало.
Фернандо на свой ред се бори до самия финал, въпреки че автомобилът му явно отстъпваше на тези на други екипи.
Беше много странно състезание с много изпреварвания, инциденти и технически проблеми. Ние се възползвахме максимално от ситуацията и постигнахме добър резултат, който трябва да окуражи тима. Нужно е обаче да продължим да работим и да подобрим представянето си в квалификациите, както и състезателното си темпо – заяви Алонсо.
И отборът бе доволен от звездата си след толкова трудното и оспорвано състезание в Мелбърн.
Фернандо даде всичко от себе си, че и повече днес. Нямахме късмет с колите за сигурност и дискутирахме дали да променяме стратегията, но износването на гумите не ни позволи да изкараме до финала само с един питстоп. Мекият тип гуми се късаше твърде лошо и колата на Фернандо не бе никак стабилна (особено предната част) в последната част на надпреварата – обясни изпълнителният директор на инженерния отдел Пат Саймъндс.
Пикет младши пък естествено бе разочарован от изхода на първата си надпревара във Формула 1, но остана оптимист, че за в бъдеще представянето му ще се подобри значително.