Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: Имаме много работа, за да намерим липсващите ни десети от секундата

Алонсо: Имаме много работа, за да намерим липсващите ни десети от секундата

34
0
Фернандо Алонсо

Фернандо Алонсо не се чувства нито щастлив, нито разочарован след петъчните свободни тренировки за Гран при на Италия, заяви самият пилот. Той каза, че трябва да се изчака квалификацията преди да се прецени истинската картина.

Ред Бул изглеждат много силни и тук и ще имаме много работа, за да се подготвим максимално добре за квалификацията, за да намерим липсващите десети от секундата. Трябва да анализираме събраната информация, но някои от донесените тук новости изглежда работят добре, други искат малко повече труд. Необходимо е да извлечем максимума от това, с което разполагаме. Да се надяваме и времето да е на наша страна, тъй като неделната прогноза вещае буря и е нужно да се подготвим за всевъзможни условия. Тук износването на гумите е много ниско и определено ще видим по-малко спирания в бокса в сравнение с други надпревари – коментира испанецът.

Фелипе Маса също заяви, че след цял ден изследвания на различни конфигурации на колата и нови компоненти, трябва да се направи цялостен анализ и да се реши кое носи предимство на италианската писта.

Не всичко бе перфектно. В края на втората тренировка на излизане от първия шикан се появи проблем със скоростната кутия. Опитах да сменя от първа на втора, вместо което се включи направо трета и след това бавно се върнах в пита. Не знаем какво точно стана, но не мисля, че е нещо сериозно. Уикендът няма да е лесен – съперниците ни дават страхотни времена и с двата типа гуми, и в състезателно темпо – допълни бразилецът.

Техническият шеф Пат Фрай отбеляза от своя страна, че тимът на Ферари е търсил както и на Спа компромисен вариант между изискванията за максимална скорост и добро движение през шиканите:

Изпитвахме няколко спецификации и поради тази причина решихме да разделим работата между Фернандо и Фелипе. Направихме сравнение между различни крила за ниско аеропритискане, за да намерим идеалната конфигурация. Видяхме колко конкурентоспособни са Ред Бул, а зад тях има група екипи с много малки разлики във времената – нещо обичайно за Монца. Сега ще обърнем внимание на всеки детайл, за да притиснем съперниците си.