Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: Имаме сериозен шанс да спечелим точки

Алонсо: Имаме сериозен шанс да спечелим точки

88
0

Истински окуражен от представянето си в квалификацията за Гран при на Канада бе двукратният световен шампион Фернандо Алонсо. След трудностите в първите тренировки на пистата Жил Вилньов той намери по-добри реглажи в последната свободна сесия. Докато обаче испанецът отново стигна до последния квалификационен сегмент, съекипникът му Нелсън Пикет отпадна след втората част и се класира 15-и.
Този уикенд нямаме кой знае колко направени изпитания и преди квалификацията все още имаше наистина много неизвестни. Автомобилът е малко чувствителен, а условията на трасето тук се променят бързо. Затова и съм толкова щастлив от четвъртото си място. Сега състезанието е изцяло отворено и това ни дава шанс да спечелим сериозни точки – коментира Алонсо.
Пикет от своя страна призна, че има проблеми с пистата. Той кара за първи път на канадското трасе, а нито успя да направи достатъчно тренировки, нито да събере нужното количество информация. По повод слуховете, че в тима на Рено са готови да го сменят обаче, изпълнителният директор на инженерния отдел Пат Саймъндс бе категоричен, че екипът трябва да подкрепи пилота си. Той уточни, че в подобна ситуация е твърде лесно да се критикува състезател, но едва ли това е най-правилният подход. По отношение на квалификацията, Саймъндс призна, че проблемите не са били единствено на трасето:
За нас сесията бе още по-вълнуваща поради факта, че се опитвахме да си свършим работата без обичайния си инструментариум – всичко на питуола спря да действа в началото на квалификацията. Резултатът обаче е отличен за Фернандо, който освен това е с много разумно количество гориво в колата. Според мен това е най-доброто ни представяне за годината досега.