Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо изненадан от втората си позиция

Алонсо изненадан от втората си позиция

46
0

Второ място на стартовата решетка за Гран при на Китай спечели днес Фернандо Алонсо (Рено), изненадвайки и зрителите на квалификацията, и себе си.

Автомобилът бе бърз тази сутрин в свободната тренировка, но имахме едва три обиколки за проби на новите компоненти в него (версията на Рено на двойния дифузьор – б.р.). Постигането на първа редица следобед обаче е страхотна мотивация за отбора. Направо не е за вярване, за първи път виждам такова усилие от страна на всички. Екипът работи 24 часа в денонощието през последните седмици, за да произведе частите навреме и да ги достави. Затова дължа огромна благодарност на Енстън, на инженерите и механиците тук, които почти не спаха миналата нощ, за да подготвят болида. Освен това в топ три има три двигателя на Рено, така че и хората във Вири заслужават адмирациите ни – коментира двукратният световен шампион.

Пат Саймъндс също отбеляза упоритата работа на отбора, като допълни, че след слагането на новия дифузьор е имало малко проблеми в свободната сесия, но като цяло конструкцията работи според прогнозите.

Вторият пилот в отбора Нелсън Пикет за пореден път остана много далеч от съотборника си. Бразилецът отново не прескочи и първия квалификационен сегмент, като този път обяснението му бе, че не разполагал с новите компоненти като Алонсо.

Въпреки това е разочароващо да стигна до втората част на квалификацията, тъй като колата работеше наистина добре сутринта. Направихме и някои сериозни подобрения след вчерашните тренировки. Знам, че надпреварата утре ще е трудна, но се надявам стратегията ни да проработи и да се придвижа напред – допълни Пикет.