Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: Като бях трети си казах, нека приключим сега

Алонсо: Като бях трети си казах, нека приключим сега

34
0
Фернандо Алонсо

Фернандо Алонсо бе изключително щастлив след днешната си победа във Валенсия, която отново го изведе начело в шампионата и бе постигната с борба от 11-а позиция на старта.

Испанецът заяви, че след квалификацията снощи изобщо не е мислел за подобно нещо.

Не знам какво да кажа, още помня победата си в Барселона през 2006 г., а сега е невероятно с тези червени трибуни! – каза Алонсо в залата за пресконференция след финала. – Вчера си мислех, че ще е чудесно да запишем добър резултат и когато излезе колата за сигурност, си казах – това е прекрасно, нека сега финишираме. После изпреварих [Ромейн] Грожан и пак си казах – о, нека флагът падне сега и изведнъж се оказах пръв. Просто невероятно! Състезанието беше още един пример за това какво е Формула 1 и колко голяма е разликата между събота и неделя.

Алонсо се върна и към състезанието преди две седмици, което също според него направил както трябва и казал на тима 5 обиколки преди края, че гумите просто свършват, но за жалост вече било късно и след всеки сектор темпото падало.

Емоцията му бе голяма и свързана и с успеха снощи в мача на Испания и гордостта на публиката, дошла в трудни времена от всички краища на страната, за да спи в колите или в каравани, за да е на трибуните.