Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: Кими беше най-добрият избор

Алонсо: Кими беше най-добрият избор

33
0
Сингапур 2013,Фернандо Алонсо

Кими Райконен е бил най-добрият избор за Ферари за 2014 г., заради неговия опит, мисли бъдещият му съотборник Фернандо Алонсо.

Алонсо обясни, че през цялото време е бил информиран за различните решения на Ферари относно пилотите. След запитване на отбора им е казал, че според него Райконен е най-добрият заместник на Фелипе Маса с оглед на промените в правилата през 2014 г., когато колите ще са с 1,6-литрови V6 турбомотори.

През цялото време бях информиран за решенията на отбора. Мисля, че до последно екипът не бе взел решение, а когато прецениха, че е по-добре да сменят Фелипе, те ме попитаха какво мисля. Моето мнение е, че Кими бе най-добрият избор на пазара, особено с множеството промени през следващата година. Така че (наемането) на състезател с голям опит във Формула 1 бе важно. Тимът избра него. Аз съм доволен – коментира Алонсо.

Испанецът сподели също така, че според него с Райконен ще работят добре заедно и че нищо в личната му подготовка няма да се промени с пристигането на Кими в отбора. Самият финландец коментира днес, че двамата с Алонсо са достатъчно зрели и че според него няма да има никакви проблеми с испанеца като съотборник.

Не мисля, че някой би ме накарал да натискам повече, отколкото го правя сега. Двама световни шампиони, не мисля, че това има значение. Вие (медиите) продължавате да пишете неща. (Ситуацията) е абсолютно идентична с тази, когато аз дойдох тук. Тогава хората казваха, че ще е бедствие с Фелипе, а четири години по-късно той е един от най-добрите приятели, които имам. Следващата година ще бъде същото, но това е нещо, което вероятно не бихте написали. Не мисля, че една титла ще промени отношенията ни, тези в отбора или що се отнася до мотивацията. Фелипе бе световен шампион, когато пресече финала през 2008 г. – допълни Фернандо.