Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: Макларън ще се борят за подиум в Австралия

Алонсо: Макларън ще се борят за подиум в Австралия

42
0
Фернандо Алонсо

Фернандо Алонсо очаква Макларън да се борят за места на подиума още в Гран при на Австралия, с която започва сезонът във Формула 1 през 2011 г. Представянето на тима и новия МР4-26 не бе на ниво по време на предсезонната подготовка и това доведе до съмнения дали в Уокинг не са прекалили с рисковете при конструирането на автомобила.

Дженсън Бътън и Люис Хамилтън също признаха, че темпото им в момента не е на достатъчно добро ниво в сравнение със съперниците. Тимът остана с най-малко километри с новия си автомобил вследствие на поредица проблеми, коствали твърде много време за разрешаване на трасето. Необичайно за Макларън, в определен момент имаше грижи дори с липса на резервни части.

Въпреки всичко това обаче, Алонсо е категоричен, че отборът от Уокинг не бива да бъде изключван от сметките по какъвто и да е начин.

По-добри са, отколкото изглеждат. Тестовете през зимата не дават обяснение за каквото и да било. Самите те твърдят, че са очаквали малко повече, така че вероятно ще са на топниво за първия старт, след което ще продължат напред. Ще разберем, когато стигнем този момент. Макларън няма да се борят за 10-о място, а по-скоро за подиум – заяви двукратният световен шампион пред испанския Ел Паис.