Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: Мисля, че сме направили крачка напред

Алонсо: Мисля, че сме направили крачка напред

34
0
2013,Нюрбургринг,Ферари,Фернандо Алонсо

Фернандо Алонсо завърши на осмо място, след като от екипа на Ферари решиха пилотите им да използват медиум сместа в последната част на квалификацията. Въпреки това испанецът смята, че разликата е по-малка, но просто в отбора се опитали да изберат най-добрата стратегия за състезанието.

„От изминалите сесии тук изглежда, че сме направили крачка напред“, призна Алонсо. „Изглеждаме по-конкурентоспособни, отколкото на Силвърстоун. Там бяхме на 1,5 сек в тренировките, както в Q1 и Q2. Това не бе случаят днес, така че явно сме се качили с едно ниво нагоре.

Трябва обаче да продължим да се развиваме, в това няма съмнение. Преди не бяхме най-бързите, особено в събота, не сме най-бързите и сега. Убедени сме обаче, че можем да сме оптимисти за състезанието утре, защото колата се държи нормално.

Мисля, че постигнатите времена в последната част от квалификацията от 1:29.3 мин, което е прекалено бързо за нас. Така че малко или много очаквахме и знаехме, че можем да се класираме пети или шести с меките гуми и седми или осми със сместа медиум.

По отношение на стратегията за състезанието, още не е ясно, коя ще е най-добрата. Утре ще се разбере. Каквито и да са гумите, ако си бърз ще се класираш на подиума или дори може да спечелиш. Ако не си достатъчно бърз, каквито и да са гумите, няма да успееш да влезе в точките. Така че е важно, какво е представянето на колата, не гумите или стратегията.“