Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: Мисля, че този уикенд не сме особено силни

Алонсо: Мисля, че този уикенд не сме особено силни

42
0
Фернандо Алонсо

Като очакван определиха във Ферари резултата си от квалификацията за Гран при на Корея – шесто и седмо време за Фернандо Алонсо и Фелипе Маса (които ще станат пета и шеста позиция на грида утре).

Днешното класиране отразява очакванията ни – обясни техническият шеф Пат Фрай. – Знаем какъв е потенциалът ни. Опитахме да напаснем колата към характеристиките на пистата. В първия сектор вървим добре, но от средата на втория до края на обиколката имаме проблеми, особено с меките гуми. Не беше лесно да намерим правилния баланс.

Алонсо направо предупреди, че Скудерията може и да не се справи толкова добре в надпреварата, колкото в други състезания от подобни позиции на стартовата решетка.

Мисля, че този уикенд не сме особено силни. Имахме някои проблеми със състезателното темпо, които отбелязахме вчера. Затова не съм чак такъв оптимист относно надпреварата или възможността да завършим на подиума. Не се справихме с проблемите ни с гумите (най-вече с грейнинга) и ако натиснеш повече в първия сектор, почти рискуваш да не завършиш обиколката. Трябва да намерим правилния компромис, за да издържат толкова, колкото са предвижданията на инженерите, защото идеалната стратегия все още е с две спирания. Но ще дадем най-доброто от себе си. Дистанцията до първи завой след старта е кратка, така че атаките ще са в трети и четвърти завой. Тук винаги се случва нещо, да видим какво можем да сторим – обясни Фернандо.

Испанецът каза още, че като се има предвид как вървят Ферари на сухо, то дъждът би могъл да попромени нещата:

Нямаме какво да губим. Дори да разполагаме с малко време за адаптация, трябва да сме готови за такъв вариант.

Маса се надява F138 да върви по-добре в състезанието, но и той е на мнение, че утре на Ферари няма да им е леко.

Не се борим само с Ред Бул и Мерцедес. Един от Лотус-ите е пред нас, други коли са много близо, като Заубер например. Битката е с доста екипи. Иначе не мога да съм доволен от такъв резултат в квалификацията, тъй като очаквах да сме по-близо до съперниците ни в сравнение със Сингапур. Не се получи така – Ред Бул и Мерцедес са значително по-бързи, а и ние не успяхме да извлечем максимума от колата. Утре се надявам да сме по-конкурентоспособни. Износването на суперсофт с нашия болид е доста високо, докато при други коли не е така сериозно – добави бразилецът.