Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо мотовиран да върне Рено на върха

Алонсо мотовиран да върне Рено на върха

42
0

Фернандо Алонсо е силно мотовиран да върне екипа на Рено сред лидерите в световния шампионат. Това заяви испанецът по време на официалното представяне на R28 в Париж.
Алонсо се завърна в бившия си тим Рено през декември 2007 г. – известно време след като се раздели с Макларън. До този момент той е карал R28 по време на два предсезонни теста.
„Целият екип е абсолютно решен да се върне отново на върха, всички работят много сериозно и това силно ме мотивира – заяви Алонсо. – На първо място аз съм състезател и е очевидно, че искам да печеля. Ще дам максимума от себе си, за да направя така, че да се случи. Освен това знам, че това е което се очаква от мен. Някои хора предполагат, че имам недовършена работа от 2007 г, но това не е начина, по който аз гледам на нещата. Подготвям се за този сезон по същия начин, по който винаги съм го правил – концентрирайки се върху моята работа. Първото впечатление от колата бе добро, а и екипът работи неимоверно сериозно. В момента положението наистина изглежда окуражаващо.”
През сезон ’08 трети пилот в Рено ще бъде Лукас ди Граси, а тест пилот Ромен Гросжан.