Начало Избрани Алонсо: Надявам се да бъдем малко по-близо до Ред Бул на дадени...

Алонсо: Надявам се да бъдем малко по-близо до Ред Бул на дадени писти

1507
0
Фернандо Алонсо, Астън Мартин
Фернандо Алонсо, снимка Астън Мартин

Фернандо Алонсо продължава да вярва, че ще догони пилотите на Ред Бул. Двукратният световен шампион е оптимист, че автомобилът на Астън Мартин AMR23 може да много близо до RB19 на някои писти.

Алонсо завърши на трета позиция в Гран при на Маями. Испанският ветеран записа четвърти подиум от началото на сезон 2023 в F1. Алонсо остана на 26 сек. от победителя Макс Верстапен, което е с няколко сек. по-малко в сравнение със стартовете в Бахрейн и Саудитска Арабия. Интересно е да се отбележи, че състезанието в Маями протече без прекъсвания заради коли за сигурност или червени флагове

В края на надпреварата голяма част от пилотите, включително тези на Ред Бул пестиха гориво. Това на практика обяснява защо Алонсо е останал на по-малка разлика спрямо тях. Испанецът обаче смята, че е намалили изоставането си от върха. Той дори разчита, че Астън Мартин ще намали сериозно изоставането си след като развие автомобила AMR23.

„Смятам, че годината ще бъде доста трудна. Разликата с Ред Бул доста голяма. От друга страна вярвам, че в Маями показахме най-доброто състезателно темпо през сезона“, сподели Алонсо.

„Завършихме най-близо до лидерите. Това се случи без коли за сигурност или нещо подобно. Все още сме доста бързи и нека да видим какво ще стане. Този сезон ще бъде дълъг“, продължи Алонсо. „Надявам се да бъдем малко по-близо до Ред Бул на дадени писти. Имам усещането, че подобренията, които ще въведем по-късно през сезона, може би ще ни поставят в различна или поне по-конкурентна позиция’, добави звездата на Астън Мартин.

Астън Мартин води оспорвана борба с Мерцедес и Ферари. Отборът от Силвърстоун заема второто място при конструкторите с актив от 102 точки. Зад тях Мерцедес е с 96, докато четвъртото място е заето Ферари със 78. В същото време Ред Бул се намира еднолично на върха със солиден актив от 224 точки.

Алонсо приема, че от Ред Бул заслужават да са на върха, тъй като са свършили повече работа от всички останали.

„Ако трябва да съм честен, основният ни фокус е да гледаме назад и не толкова напред. Трябва да се опитваме да държим под контрол борбата с Мерцедес и Ферари в шампионата на конструкторите. Трябва да приема, че от Ред Бул се справят по-добре от всички останали и че ние трябва да се справим по-добре оттук нататък“, добави Фернандо Алонсо.