Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо най-добър през втория ден на Херес

Алонсо най-добър през втория ден на Херес

55
0

Фернандо Алонсо оглави класирането през втория ден от тестовете на пистата Херес. Испанецът кара за първи път миналогодишния болид на Рено R27, но това не му попречи да регистрира най-бързата обиколка от 1:19.503 и да доминира над останалите си колеги на трасето.
През първата част от сесията Алонсо проучваше възможностите на колата, а следобед направи две бързи обиколки, едната от който му осигури първото място.
На втора позиция с МР4-23 и време от 1:19.650 остана тест пилотът на Макларън Педро де ла Роса. Световният шампион Кими Райконен кара болида на Ферари за сезон ’08 и се нареди трети.
Нико Розберг продължи с добрите си резултати за Уилямс. Той кара междинния болид FW29B и постигна четвърто време, оставяйки след себе си Фелипе Маса и Хейки Ковалайнен.
Новият титуляр на Тойота Тимо Глок пък за първи път се качи в TF108, финиширайки 11-ти. Тест пилотът на японския тим Камуи Кобаяши използва хибридния болид, който разполагаше с електрониката и скоростната кутия за 2008 г. Японецът остана последен от всичките 13 пилоти, тестващи на Херес през този ден.