Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: Направихме добра обиколка, но Мерцедес, Ред Бул и Лотус са пред...

Алонсо: Направихме добра обиколка, но Мерцедес, Ред Бул и Лотус са пред нас

45
0
2013,Унгария,Ферари,Фернандо Алонсо

Фернандо Алонсо завърши пети в квалификацията за утрешната надпревара на пистата Хунгароринг. Пилотът на Ферари каза още в петък, че тимът ще се концентрира основно върху квалификационното темпо, за да имат по-добър шанс в надпреварата, която е известна с по-малко възможност за изпреварвания.

Испанецът коментира, че Хунгароринг е трасе, на което традиционно Ферари не са много бързи, но от отбора са свършили доста работа и са направили точни настройки:

Днес беше трудно да се класираме пети. Това, че сме малко по-близо до първата позиция, е добра новина. След десето място на Силвърстоун и осмо на Нюрбургринг петата позиция е добра. Обиколките изглеждаха добре, темпото също. Отборът свърши чудесна работа с настройването на колата за характеристиките на пистата. Всичко върви нормално. Надявам се утре да наваксаме няколко места, защото точки се дават в състезанието.

Испанецът добави, че отборът на Ферари върви в правилната посока на развитие  и е доволен от днешния резултат:

Тук сме по-доволни от колата особено на писта, на която мислехме, че изобщо няма да сме конкурентоспособни. Мисля, че това е много позитивен уикенд за нас. Допълнителната мотивация е, че можем да имаме кола, която да печели състезания, скоро след лятото. Днес направихме много добра обиколка, но не можем да скрием факта, че Мерцедес, Ред Бул и Лотус са пред нас. Малко е трудно, когато имаш четвъртата най-бърза кола.