Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Aлонсо не е имал затруднения да задържи зад себе си Хамилтън

Aлонсо не е имал затруднения да задържи зад себе си Хамилтън

1549
0
Фернандо Алонсо, Алпин
Фернандо Алонсо, снимка Алпин

Фернандо Aлонсо не е имал затруднения да задържи зад себе си Хамилтън в Гран при на Монако. Пилотът на Алпин успя да финишира на седма позиция и образува така нареченото „влакче.“ Испанецът трябваше да пести ресурса на своите гуми. Все пак той не позволи да бъде изпреварен от бившия си съотборник в Макларън по тесните улици на Монте Карло.

Управлението на гумите обаче насърчи Алонсо да защити позицията си, вместо да преследва съотборника на Хамилтън Джордж Ръсел, както и и Ландо Норис от Макларън. Двамата британци бяха на пета и шеста позиция.

Мисля, че нямахме достатъчно сцепление или ресурс на гумите, за да завършим състезанието, когато оставаха 33 обиколки“, каза Алонсо.

Това е като спринтово състезание. Имахме пред себе си два избора. Трябваше или да използваме твърдите гуми от началото на състезанието или да сложим средно твърди. Сложихме гуми медиум. Прогнозата ни за живота на тези меси беше по-кратка от 33 обиколки,“

Така че не знаехме дали ще успеем да завършим състезанието. Управлявах много гумите за 15 обиколки. След това натиснах за останалите 15 тура, когато ми казаха, че Естебан [Окон] има наказание.“

Но стратегията на Алонсо за запазване на гумите медиум и сравнително бавното му темпо бяха източник на разочарование за Хамилтън през цялата втора част на състезанието.

Пилотът на Мерцедес се обади по радиото, за да попита защо Алонсо етолкова бавен.“ Пилотът на Алпин пилот игнорира недоволството на съперника си.

Това не е мой проблем, каза Алонсо и добави, че му е било много лесно да задържи зад себе си седемкратния световен шампион.

Седмото място в Монте Карло бе най-добрият резултат от началото на сезона за испанския състезател. Благодарение на това и на деветото място на Окон, Алпин се доближи само на една точка от Алфа Ромео в борбата при конструкторите.