Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо не е изненадан от резултатите в днешния ден

Алонсо не е изненадан от резултатите в днешния ден

54
0
Испания,квалификация,Ферари,Фернандо Алонсо

Фернандо Алонсо обясни, че резултати от днешната квалификация не са изненада за него. Въпреки това той смята, че може да се бори за победа в утрешното състезание. Испанският пилот на Ферари се класира на пета позиция и ще стартира от трета редица в утрешното състезание. Алонсо все още не е стартирал от първа редица през този сезон.

„Мисля, че резултатите от днешния ден не бяха изненада за никого в отбора“, заяви Алонсо. „В последните няколко квалификации сме на около 0,3-0,4 сек. от победителя. Като се има предвид, че всички използват нови компоненти тук, се получава изоставане от около половин секунда.

Трябва да успеем да се справим с това изоставане. В една обиколка не сме толкова добри колкото останалите в челото, но в дълга серия от обиколки сме на тяхното ниво и дори по-добри. Това е нашата сила и ще трябва да се възползваме от всяка възможност, която ни се отвори през утрешния ден. Смятам, че може да сме оптимисти за състезанието и ще се опитаме да се качим на подиума или дори да постигнем победа. Разполагаме с кола, която да ни позволи да направим добро състезание.“

Алонсо смята, че пилотите на Мерцедес ще се свлекат назад в състезанието и смята, че стартиращите от втора редица Фетел и Райконен ще са основните му съперници.

„Всяко състезание е уникално. Но ако погледнем изминалите състезания от този сезон, Мерцедес изпитват трудности с издръжливостта на гумите в надпреварите. Така че Кими и Себастиян вероятно ще са по-сериозна преграда от момчетата на Мерцедес. Те двамата са и водачите в класирането, които трябва да се опитаме да побеждаваме.

Ще е хубаво, ако успея да завърша състезанието пред тях. И ако това стане, мисля че ще сме много близо до победата тук.“