Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо не е сигурен, че Рено могат да се подобрят

Алонсо не е сигурен, че Рено могат да се подобрят

41
0

Фернандо Алонсо не е убеден, че Рено ще могат да се борят за четвъртото място в класирането при конструкторите. Той потвърди това свое мнение след разочароващата Гран при на Франция.

Испанецът бе трети на стартовата решетка на Маникур и вярваше, че може наистина да се бори за подиум в състезанието. Той обаче така и не успя да се доближи до темпото си от квалификацията, като накрая завърши на осма позиция. След състезанието той просто каза, че колата не е достатъчно бързо в състезателно темпо.

„Мисля, че просто не бяхме достатъчно бързи, така че няма значение коя стратегия ще изберем или откъде стартираме. Ако не си достатъчно бърз, ще те изпреварят.”

Двукратният световен шампион смята, че Рено няма да бъдат по-бързи в британската Гран при следващия уикенд, като дори изразява съмнение, че тимът ще успее да се пребори за четвъртото място при конструкторите.

„Дам но не знам дали в момента сме в тази позиция” – отговори на въпрос дали целта на тима за Великобритания е да се доближи до конкурентите си в класирането.

„Дори Тойота са доста пред нас в шампионата, така че ни трябват бързи реакции, но не съм сигурен какво трябва да направим по въпроса. Но определено ще продължим да работим упорито във всяко едно състезание.”