Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: Не съм особено радостен от шанса за повече питове

Алонсо: Не съм особено радостен от шанса за повече питове

68
0
Фернандо Алонсо

Фернандо Алонсо премери сили на картинг с представители на испански медии по време на събитие, организирано от банка Сантандер. Надпреварите се състояха на пистата на двукратния световен рали шампион Карлос Сайнц в Мадрид. Звездата на Ферари не влизаше в класирането по регламент, а Сантандер използваха случая да обявят подкрепата си за академията за млади пилоти на Скудерията, както и испанския картинг шампионат.

Събитието бе шанс за Алонсо да сподели и впечатленията си за предсезонната подготовка до момента – седмица преди последните решителни тестове, които ще се проведат отново на пистата Каталуния след отмяната на изпитанията и старта в Бахрейн.

Ще знаем къде се намираме [спрямо съперниците] единствено и само в Мелбърн. В момента съм щастлив, защото показахме, че колата ни е издръжлива. Ако всичко премине по план, ще сме в групата на отборите с шанс да се борят за титлата заедно с настоящите шампиони Ред Бул, Макларън, Мерцедес и Рено, които направиха крачка напред в края на миналия сезон. Дори Торо Росо отбелязаха значителен прогрес – сподели двукратният световен шампион.

Алонсо отново не пропусна да обсъди новите гуми на Пирели – според повечето пилоти и наблюдатели именно те ще са основен фактор за развитие на състезанията през 2011 г. Целта на италианската компания при създаването на смесите е била всеки комплект да издържа около 100 км, за да се създаде интрига и допълнителна възможност за изпреварвания.

От видяното досега знаем, че износването е много сериозно, а това означава надпревари с доста спирания в бокса. Не съм особено радостен от това, защото според мен така се увеличава несигурността и най-силните отбори няма да имат полза. Все едно във футбола да се дава дузпа на отборите в мача на всеки половин час. Барселона и Реал Мадрид едва ли биха скачали от радост [при такава ситуация]. Ситуацията обаче е една и съща за всички. Ще е важно да сме най-бързи, тъй като не мисля, че бихме могли да направим един питстоп по-малко от противниците си – призна Алонсо.