Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: Не съм си и мислел, че ще имам две титли, когато...

Алонсо: Не съм си и мислел, че ще имам две титли, когато стана на 30

31
0
Фернандо Алонсо

Ден преди 30-ия си рожден ден Фернандо Алонсо направи кратка равносметка на постигнатото от него досега в кариерата му във Формула 1.

Никога не съм мислел, че до момента, когато навършвам 30 години, ще имам две титли и 20 победи зад гърба си – сподели испанецът на Хунгароринг, където днес валеше точно като на последните две надпревари от календара в Англия и Германия. – Имах невероятен късмет да спечеля тези надпревари, но не мисля, че ще имам 7 корони, когато направя 42 – допълни той, след като бе помолен да направи сравнение между себе си и Михаел Шумахер. – В момента Формула 1 е безкрайно конкурентна и ще е ужасно трудно някой да доминира така, както го направиха преди години Ферари с Михаел. Затова според мен седемте титли ще останат рекорд още дълги години. През 2007 г. пропуснах да спечеля шампионата за една точка, не се получи и миналата година в Абу Даби. Но това означава, че съм се борил до финалния кръг четири пъти и резултатът е две спечелени и две загубени корони, което е някак си честно. Да видим какво ще стане, ако имам пети шанс.

Фернандо не мисли, че ще доминира в Унгария, тъй като представяне с класа над всички останали досега имат само Ред Бул. Според него за Скудерията е важно двата F150° Italia да са постоянно в тор 3 в квалификациите и състезанията.

Беше прекрасна изненада да видим колко сме бързи на Силвърстоун и Нюрбургринг, а и сме доста уверени, че ще сме още по-силни при по-високи температури. Но Ред Бул все още са референция за всички, хубаво е да видим къде ще са и Макларън. И ще се надяваме в събота и неделя да е 40 градуса! – каза още испанецът.