Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо не се притеснява от липсата на нови двигатели

Алонсо не се притеснява от липсата на нови двигатели

52
0
Сингапур,Фернандо Алонсо

Фернандо Алонсо заяви, че не се притеснява особено от липсата на нови двигатели на негово разположение за последните 5 състезания от шампионата за 2010 г. Испанецът каза тази вечер в Сингапур, че още след повредата в Китай е станало ясно, че броят на моторите няма да излезе тази година.Той обаче се надява, че тези, които са останали, са в отлично състояние и няма да създадат проблеми до края – нищо, че вече са ползвани – и няма да се наложи поставянето на 9-ти допълнителен двигател, което би означавало наказание от 10 места назад на старта в съответното състезание.

Много спокоен и усмихнат в претъпканата тента на Ферари испанецът заяви, че сега тимът му е на гребена на вълната след успеха на Монца и трябва да задържи момента.

За да спечели титлата Фернандо смята, че ще е необходимо да е на подиума във всяко от последните състезания и да няма отпадания или инциденти, защото само едно подобно събитие ще означава сбогом на борбата.

– Дори да сме трети във всички оставащи надпревари мисля, че ще сме много близо – заяви Фернандо и продължи, че е особено доволен, че Ферари в момента имат автомобил, който е силен на всички писти и ще могат да се борят както на това трасе, така и на Сузука, в Бразилия и Абу Даби.

В типичния си прям стил испанецът, седнал на едно високо столче, призна, че фактът, че съотборникът му Фелипе Маса не е в борбата за титлата наистина може да помогне, защото в другите екипи вниманието ще е разделено. От друга страна на самата писта присъствието на Маса около него наистина би могло да има ключово значение. Малко по-късно тази вечер Дженсън Бътън също заяви, че в този аспект Алонсо ще име предимство.

– Маса просто ще взима точки от нас – каза настоящият шампион в далеч по-приятната атмосфера на къщичката на Макларън.