Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: Не съжалявам за решенията си в F1

Алонсо: Не съжалявам за решенията си в F1

92
0
Люис Хамилтън,Себастиан Фетел,Фернандо Алонсо

Фернандо Алонсо заяви, че не съжалява за решенията си по време на кариерата във Формула 1. Испанецът спечели 2 световни титли с Рено през 2005 и 2006 г., но след това не успя да триумфира с Макларън и Ферари.

Според мнозина това се дължи на неправилния избор на отбори на няколко пъти от страна на Алонсо, който до последно беше считан за един от най-добрите пилоти в решетката, а дори и най-добрия.

„Смятам, че във Формула 1 винаги има един победител, а останалите не печелят. В някои състезания съм нямал късмет, но е трудно да вземаш решения, без да разполагаш с кристално кълбо, заяви Фернандо. – След като си затворил своята страница, е лесно да се говори, но когато се присъединих към Ферари през 2010 г., мисля, че 10 от 10 пилоти биха направили същото.

Когато преминах в Макларън през 2015, всички казваха, че съм взел добро решение, защото двигателят на Ферари е слаб. Макларън и Хонда имаха цяла година за развитие, защото те не се състезаваха през 2014 г. Затова решението изглеждаше супер добро. Тогава чувах добри неща и смятам, че 9 от 10 на мое място биха направили същия избор.“

Според Алонсо през 2018 г. единственият щастлив човек сред пилотите е бил Люис Хамилтън, тъй като той спечели световната титла. „Дали си втори, 7-и или 12-и е все едно, коментира испанецът. – Аз съм спечелил 2 пъти шампионата, като имам 97 подиума.

А колеги с много талант, като Нико Хюлкенберг, са без нито един подиум. Фетел не е ставал шампион от години, Верстапен е с нула титли, Рикиардо, който е страхотен талан, също няма титла. На всички тях може би не ми достига късмет, но така стоят нещата в Гран при и в спорта.“