Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо не видял Квят преди удара помежду им

Алонсо не видял Квят преди удара помежду им

50
0
Фернандо Алонсо

Фернандо Алонсо се класира четвърти на стартовата решетка за Гран при на Малайзия, въпреки че претърпя инцидент по време на сесията.

Испанският пилот на Ферари се удари с Данил Квят (Торо Росо) и това счупи предно ляво окачване на F14 T. В бокса обаче действията на механиците бяха светкавични и Алонсо се върна на трасето.

Квалификацията беше хаотична – като всеки друг път, когато вали. Този път имаше участие и от наша страна заради инцидента с Торо Росо-то, който означаваше допълнително напрежение и стрес по време на сесията. Механиците свършиха страхотна работа – мисля, че е световен рекорд да смениш окачване за три минути. Но това ми даде възможност да продължа. Поведението на болида въпреки всичко беше странно след удара – управлението бе твърде леко в десни завои и прекалено тежко в леви. Беше трудно да карам, но автомобилът вървеше достатъчно, за да направя нужните обиколки. Смятам, че четвърта позиция би трябвало да ни даде възможност да мислим за подиум утре – обясни Алонсо.

Двукратният световен шампион не хвърля вината за катастрофата върху Квят:

Не го укорявам. Мисля, че ситуацията бе може би 50:50, защото аз не го видях. Това е истината. Завих и почувствах леко докосване. Изобщо не го видях преди това. При загряваща обиколка може би е добре да вървиш малко по-леко. Но смятам, че е 50:50. Извадих късмет, че успях да изляза отново. Мисля, че и той продължи, което е добра новина.

Стюардите разглеждат случая след квалификацията.