Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо недоволен от медиите

Алонсо недоволен от медиите

29
0
Гран при на Италия,подиум

Фернандо Алонсо обвини медиите, че се опитват да създадат напрежение между него и отбора му Ферари в светлината на случилото се в събота на пистата Монца. Негова реплика по радиото бе изтълкувана като нападка към екипа – нещо, което бе категорично отхвърлено от двукратния световен шампион. Той заяви, че изречението е било интерпретирано неправилно, а освен това последвалите му благодарности към тима и Фелипе Маса не били излъчени.

Инцидентът за пореден път насочи вниманието към атмосферата в Скудерията. Президентът на Ферари Лука ди Монтедземоло и Алонсо демонстрираха топли взаимоотношения в бокса на тима след сблъсъка им преди малко повече от месец. Маркизът реагира остро на репликата на испанеца, че за рождения си ден би искал нечия друга кола (а не своето F138). Впоследствие бяха направени немалко опити да се обясни, че Ди Монтедземоло само се опитвал да мотивира всички в отбора да се раздават в шампионатната битка.

В събота привечер на Монца срещата на Фернандо с медиите бе отменена, което допълнително нажежи обстановката и доведе до спекулации какво се случва там.

За трето или четвърто поредно състезание някои хора опитаха да създадат вчера (в събота – б.р.) напрежение между отбора и пилотите. Идваме на пресконференциите, обясняваме всичко, но очевидно нормалността не продава кой знае колко вестници. В същото време винаги, когато съм на летището, в хотела, у дома – навсякъде в Италия – имаме огромна подкрепа, хората ни показват невероятна любов. Непрекъснато го повтаряме и от подиума видяхме, че може би не много тифози четат сутрин пресата – за щастие – коментира Алонсо по време на пресконференцията след Гран при на Италия.

Ситуацията във Ферари по принцип е наблюдавана сериозно, но през изминалите седмици фокусът върху Скудерията постоянно се засилва заради неяснотата по отношение на втория пилот в екипа. Слуховете стигнаха до там, че дори напускане на Алонсо не се изключва като възможност. От снощи до тази сутрин пък се засилиха неимоверно информациите (все още непотвърдени), че Кими Райконен е постигнал споразумение с Ферари и ще се върне в Маранело от догодина, при това като съотборник на Фернандо! Според запознати до Гран при на Унгария в Скудерията възнамерявали да вземат Нико Хюлкенберг, но след това мениджмънтът си променил мнението. Приказките стигнаха до там да се предположи, че Макларън все още не са подписали продължението на договора на Дженсън Бътън, тъй като изчакват да видят дали Алонсо няма да излезе на пазара за пилоти!

След финала на състезанието на Монца Стефано Доменикали повтори, че няма решение относно пилотите. По-рано през уикенда Ди Монтедземоло обясни, че тимът ще се съсредоточи върху този въпрос след Гран при на Италия.