Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо недоволен от наказанието си, нападна ФИА

Алонсо недоволен от наказанието си, нападна ФИА

60
0

Фернандо Алонсо изрази недоволството си от наказанието си в Гран при на Абу Даби. Пилотът на Макларън се удари с Пастор Малдонадо в първия завой, в резултат на което счупи предното си крило. Освен това той беше признат за виновен за инцидента и получи наказание – преминаване през бокса и 2 наказателни точки към състезателния си лиценз.

Според Алонсо катастрофата е била причинена от Фелипе Насър със Заубер, който го е ударил в зоната за спиране за завоя. Според Фернандо подобни решения (за неговото наказание) отблъскват аудиторията и феновете стават все по-малко.

„ФИА трябва да погледне другите категории, като MotoGP и Световния шампионат за издръжливост и да види колко успешни са те и колко са постоянни в наказанията, обясни испанецът. – Трябва да има малко здрав разум при нас. Получих наказание, след като бях ударен от друга кола. Това е странно, а може би и уникално. Не виждаме подобни неща в другите серии иса много по-забавни от нас.“

Малдонадо< който отпадна, определи случилото се като състезателен инцидент, а Алонсо в крайна сметка завърши едва 17-и, изпреварвайки само колите на Мейнър Маруся. В края той постави гумите суперсофт и записа 3-ата най-бърза обиколка в състезанието.